Het Mollenspel: Gezond oud door Molshopen

Het Mollenspel: Gezond oud door Molshopen

25 juli 2018 Geen categorie 0

 

Senioren langer fit houden door ze mollen in het zand te laten drukken met hun voeten. Het Mollenspel van Marcel Jonker uit Tytsjerk brengt ouderen op een speelse manier in beweging. Een soort Whac-A-Mole voor bejaarden.

Wat is het mollenspel?

„Een bewegingsspel voor ouderen. De spelers zitten op een stoel en moeten met hun voeten mollen in molshopen duwen. Het idee is dat ze er lol in krijgen en zo meer in beweging komen. Fitte en blije mensen leven langer. Dat is het doel.”

Loopt het naar verwachting?

„Ik ben er al een paar jaar mee bezig. Toen ik begon dacht ik nog: dit doen we wel even. Een paar jaar verder, maar het spel staat er. Op het pad naar het beste spel kom je ook dingen tegen die niet passen. Materiaal bijvoorbeeld, maar ook samenwerkingen die ik aanging. Achteraf kom je er dan achter dat mensen niet helemaal konden invullen wat ik voor ogen had. Maar, misschien was ik daar toen nog niet duidelijk genoeg in. Dat heeft geld gekost. Het is een proces geweest, ook voor mij.”

Wat is jullie grootste obstakel?

„Bekendheid, of het gebrek eraan, beter gezegd. Er bestaat nog niets vergelijkbaars. Omdat het nog niet eerder gedaan is, kostte het moeite om iemand te vinden die de software kon programmeren. Er zijn niet veel mensen die daarvoor de kennis hebben. Het was erg belangrijk om op één lijn te zitten bij het ontwikkelen van de software. Want als jij op spoor A iets aan het ontwikkelen bent en ik zit op spoor B, dan hebben we een probleem. Het is een continue afstemming. Daar gaat tijd in zitten. Geregel en uitzoekwerk kost ook veel tijd. Werkzaamheden kun je uitbesteden wanneer iemand het beter kan dan jijzelf, maar daar moet je wel voor betalen.”

Wanneer is de grote doorbraak?

„Ik hoop dat er na de zomervakantie meer aanvragen binnenkomen. En die hoop is wel terecht, denk ik. Het begint nu op stoom te komen. Een bestelling voor zes stuks is al binnen. Die heb ik binnengehaald door mijn deelname aan Vital Regions, een samenwerkingsverband tussen Noord­-Nederland en de aangrenzende regio’s in Duitsland.”

bron en film:

HET MOLLENSPEL: GEZOND OUD DOOR MOLSHOPEN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze post interessant? Volg ons dan! ;-)