Het Mollenspel

Het whac-a-mole spel voor je voeten!

Lekker in beweging zijn helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Hierdoor voel je je ook mentaal frisser en ben je langer in staat om je ding te blijven doen. En dat is goed voor je! En hierbij kan Het Mollenspel je heel goed van dienst zijn 😉

Maar wat is Het Mollenspel nu eigenlijk?

Het Mollenspel is een stand alone arcadespel dat in een ruimte geplaatst kan worden, bijvoorbeeld als onderdeel van een gesprekskring of als ruimte waarin beweging centraal staat. Hierbij blijft de vertrouwde ruimte volledig intact en hoeven er door een technische dienst geen handelingen verricht te worden om aan de slag te gaan. Door het mobiele onderstel is het geheel eenvoudig verplaatsbaar tussen afdelingen en kamers.

De speler wordt op een stoel voor het spel geplaatst en met één druk op de knop wordt het spel gestart. Het is slechts een kwestie van stekker in het stopcontact en aan de slag!

Hoe dan?

Het Mollenspel is een reactieve zorginnovatie die ouderen veel plezier brengt, een beroep doet op hun competitiviteit en beweging stimuleert. Het leuke spel is specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kan zelfstandig, in groepsverband en onder begeleiding worden gespeeld. Het spel richt zich met name op valpreventie en het beleven van leuke momenten met je naasten!

Maar waarom?

Bewegen op hogere leeftijd, het wordt steeds lastiger. En erger; na een ernstige val blijkt het moeilijker om tot volledig herstel te komen, met vermindering van levenskwaliteit tot gevolg. Het Mollenspel helpt om te blijven bewegen door het maken van lol. Gezellig samen met vrienden of vriendinnen, (klein-) kinderen of de verzorging, een spelletje daagt altijd uit om in beweging te komen. Of je nu 8 of 108 bent, het Mollenspel staat garant voor veel spelplezier!

NoordZ heeft een mooi filmpje samengesteld van de ontwikkeling van het prototype waarin het Mollenspel uitgelegd wordt, klik op de afbeelding hieronder om naar het filmpje te gaan.

Simpel is het, wie het meest raakt, wint!

het-mollenspel-uitgelegd

Wil je meer weten of het spel een keer proberen? Klik dan op onderstaande button voor de te volgen stappen. We horen uiteraard graag van je hoe jij denkt dat dit spel kan bijdragen aan het welbevinden van jou of de mensen waarvoor je zorg draagt. Laat het ons gerust weten!