Het Mollenspel

Lekker in beweging zijn helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Hierdoor voel je je ook mentaal frisser en ben je langer in staat om je ding te blijven doen. En dat is goed voor je! En hierbij kan Het Mollenspel je heel goed van dienst zijn 😉

Maar wat is Het Mollenspel nu eigenlijk?

Het Mollenspel is een stand alone arcadespel dat in een ruimte geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld als onderdeel van een gesprekskring of als beweegspel in een ruimte waarin beweging centraal staat. Hierbij blijft de vertrouwde ruimte volledig intact en hoeft de technische dienst geen handelingen te verrichten om aan de slag te gaan. Zolang er maar een stopcontact in de buurt is. Door het mobiele onderstel is het geheel eenvoudig verplaatsbaar tussen afdelingen en kamers, en kun je het inzetten daar waar jij wilt. 

Het opstarten is echt kinderspel… De speler wordt op een stoel voor het spel geplaatst en met één druk op de knop wordt het spel gestart. Het is slechts een kwestie van stekker in het stopcontact en aan de slag!

Hoe dan?

Het Mollenspel is een reactieve zorginnovatie die ouderen veel plezier brengt, een beroep doet op hun competitiviteit en beweging stimuleert. Het leuke spel is specifiek voor ouderen ontwikkeld en kan zelfstandig, in groepsverband danwel onder begeleiding worden gespeeld. Het spel richt zich met name op valpreventie en het beleven van leuke momenten met je naasten! En stiekem ben je hierbij toch in beweging…

Maar waarom?

Bewegen op hogere leeftijd wordt steeds lastiger. En erger; na een ernstige val blijkt het moeilijker om tot volledig herstel te komen, met vermindering van levenskwaliteit tot gevolg. Het Mollenspel helpt om te blijven bewegen door het maken van plezier. Gezellig samen met vrienden of vriendinnen, (klein-) kinderen of de verzorging, een spelletje daagt altijd uit om in beweging te komen. Of je nu 8 of 108 bent, het Mollenspel staat garant voor veel spelplezier!

NoordZ heeft een mooi filmpje samengesteld van de ontwikkeling van het prototype waarin het Mollenspel uitgelegd wordt, klik op de afbeelding hieronder om naar het filmpje te gaan.

Simpel is het, wie het meest raakt, wint!

het-mollenspel-uitgelegd

Wil je meer weten of het spel een keer proberen? Klik dan op onderstaande button voor de te volgen stappen. We horen uiteraard graag van je hoe jij denkt dat dit spel kan bijdragen aan het welbevinden van jou of de mensen waarvoor je zorg draagt. Laat het ons gerust weten!