Over ons

Een spelletje bouwen voor ouderenbeweging, hoe moeilijk kon het helemaal zijn?

Ik ben Marcel Jonker en in 2012 kwam ik voor het eerst in contact met ouderenzorg en ouderenbeweging, of eigenlijk meer met het gebrek aan beweging. Ik maakte van dichtbij mee hoe mijn oma in de woonruimte van haar bejaardentehuis werd geparkeerd, om na het drinken van de koffie in omgekeerde volgorde en volgens strakke planning weer naar haar kamer te vertrekken. Daar zaten we dan… Voor ik het wist was de koffietijd voorbij en waren alle aanwezigen al weer druk met hun eigen werkzaamheden. Er moest vooral nog veel gebeuren om iedereen de nodige aandacht te geven zoals voorgeschreven. Ook zeker de administratieve taken, wat een papierwerk.

Ik had te doen met deze alleraardigste verzorgers en vrijwilligers, niks mis mee…. maar toch, van plezier was in mijn ogen weinig sprake. Dat moest toch anders kunnen…

Waarom dan niet zelf de handen uit de mouwen gestoken?

Natuurlijk, ik had me als vrijwilliger ook aan kunnen melden om iets nuttigs te gaan doen in de ouderenzorg, maar mijn gevoel zei me er meer mogelijk moest zijn. En dat gevoel bleef hangen, totdat er op de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden een maf spelletje uit Japan voorbij kwam; DE inspiratiebron voor het Mollenspel

En wat een plezier beleven de mensen ervan (zie zelf de lachende gezichten!), prachtig om te zien. Dit is dan ook precies wat ons drijft, in de verdere ontwikkeling van Het Mollenspel als Serious game voor ouderenbeweging.

En we gaan door; met het ontwikkelen van nieuwe spellen die op het platform ook gespeeld kunnen worden, maar ook met het innoveren van de meest bedieningsvriendelijke interface van de game. Allemaal voor u als gebruiker, zodat we er allemaal veel plezier aan beleven!

Wilt u meer weten over Het Mollenspel en wat het eigenlijk is?

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en volg ons via Facebook, Instagram of LinkedIn, of gewoon door contact op te nemen en een afspraak te maken. We treffen u graag!